Przedszkole Miejskie nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi w Jaworznie

Tygodniowe menu

TYGODNIOWY JADŁOSPIS

DLA DZIECI 3-6 LAT 18.08.2025 - 22.08.2025

DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST DZIECIOM WODA MINERALNA

 

PONIEDZIAŁEK

18.08.2025

WTOREK

19.08.2025

ŚRODA

20.08.2025

CZWARTEK

21.08.2025

PIĄTEK

22.08.2025

ŚNIADANIE

CHLEB MIESZANY

50 g

MASŁO

10 g

SZYNKA DROBIOWA

20g

PAPRYKA KOLOROWA,

SAŁATA LODOWA

25 g

HERBATA Z CYTRYNĄ/MLEKO

150 ml

ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI

200 ml

CHLEB MIESZANY

30 g

MASŁO/MIÓD/DŻEM

20 g

HERBATA

150 ml

CHLEB MIESZANY

50 g

MASŁO

10 g

PASTA Z MAKRELI Z TWAROGIEM, CEBULKĄ I SZCZYPIORKIEM

40 g

HERBATA OWOCOWA

150 ml

CHLEB MIESZANY

50 g

MASŁO

10 g

PASZTET PIECZONY WYRÓB WŁASNY

40 g

OGÓREK KISZONY

25 g

HERBATA Z SOKIEM MALINOWYM

150 ml

CHLEB MIESZANY

50 g

MASŁO

10g

SER ŻÓŁTY

20 g

OGÓREK ZIELONY

25 g

HERBATA Z MIODEM

150 ml

II ŚNIADANIE

JABŁKO/ MARCHEWKA

ARBUZ/ RZODKIEWKA

NEKTARYNKA/OGÓREK ZIELONY

JABŁKO/OGÓREK ZIELONY

ARBUZ /MARCHEW

OBIAD

KAPUŚNIAK Z MIĘSEM DROBIOWYM, WŁOSZCZYZNĄ I ZIEMNIAKAMI

250 ml

MAKARON Z KOKTAJLEM JOGURTOWO - TRUSKAWKOWYM

150 g

KOMPOT

150 ml

KREM WIELOWARZYWNY ZABIELANY Z GRZANKAMI PEŁNOZIARNISTYMI

250 ml

NUGETSY Z KURCZAKA

70 g

ZIEMNIAKI GOTOWANE

100 g

FASOLKA SZPARAGOWA

50 g

KOMPOT

150 ml

ZUPA Z SOCZEWICY Z ZACIERKĄ

250 ml

KOPYTKA Z MASŁEM

100 g

SURÓWKA Z MARCHEWKI

50 g

KOMPOT

150ml

ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA Z KASZĄ MANNĄ

250 ml

GULASZ DROBIOWY Z WARZYWAMI

150 g

KASZA GRYCZANA BIAŁA

100 g

KOMPOT

150 ml

ZUPA KOPERKOWA ZABIELANA Z RYŻEM

250 ml

NALEŚNIKI Z DŻEMEM

150 g

KOMPOT

150 ml

PODWIECZOREK

KANAPKA Z SERKIEM TWAROGOWYM I POMIDOREM

50 g

JABŁKO

80 g

KOKTAJL JOGURTOWO - JAGODOWY

150 g

CHAŁKA Z MASŁEM

50 g

MLEKO

150 ml

 

BANAN

60 g

ALERGENY

1,3,7

1,3,7

1,3,7,4

1,3,7

1,3,7

W PRZYPADKU ZŁEJ JAKOŚCI LUB BRAKÓW PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

TYGODNIOWY JADŁOSPIS- DIETA BEZ NABIAŁU/DIETA BEZ GLUTENU

 

DLA DZIECI 3-6 LAT 18.08.2025 - 22.08.2025

 

DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST DZIECIOM WODA MINERALNA

 

 

PONIEDZIAŁEK

18.08.2025

WTOREK

19.08.2025

ŚRODA

20.08.2025

CZWARTEK

21.08.2025

PIĄTEK

22.08.2025

ŚNIADANIE

CHLEB MIESZANY/

BEZGLUTENOWY

50 g

MASŁO/MARGARYNA

10 g

SZYNKA DROBIOWA

20g

PAPRYKA KOLOROWA,

SAŁATA LODOWA

25 g

HERBATA Z CYTRYNĄ

150 ml

ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI/JAJKO GOTOWANE

200 ml/60 g

CHLEB MIESZANY/

BEZGLUTENOWY

30 g

MASŁO/MARGARYNA /MIÓD/DŻEM

20 g

HERBATA

150 ml

CHLEB MIESZANY/

BEZGLUTENOWY

50 g

MASŁO/MARGARYNA

10 g

PASTA Z MAKRELI Z CEBULKĄ I SZCZYPIORKIEM

40 g

HERBATA OWOCOWA

150 ml

CHLEB MIESZANY/ BEZGLUTENOWY

50 g

MASŁO/MARGARYNA

10 g

PASZTET PIECZONY WYRÓB WŁASNY

40 g

OGÓREK KISZONY

25 g

HERBATA Z SOKIEM MALINOWYM

150 ml

CHLEB MIESZANY/

BEZGLUTENOWY

50 g

MASŁO/MARGARYNA

10g

SER ŻÓŁTY/SZYNKA

20 g

OGÓREK ZIELONY

25 g

HERBATA Z MIODEM

150 ml

II ŚNIADANIE

JABŁKO/ MARCHEWKA

ARBUZ/ RZODKIEWKA

NEKTARYNKA/OGÓREK ZIELONY

JABŁKO/OGÓREK ZIELONY

ARBUZ /MARCHEW

OBIAD

KAPUŚNIAK Z MIĘSEM DROBIOWYM, WŁOSZCZYZNĄ I ZIEMNIAKAMI

250 ml

MAKARON BEZGLUTENOWY Z KOKTAJLEM TRUSKAWKOWYM

150 g

KOMPOT

150 ml

KREM WIELOWARZYWNY Z GRZANKAMI BEZGLUTENOWYMI

250 ml

NUGETSY Z KURCZAKA

70 g

ZIEMNIAKI GOTOWANE

100 g

FASOLKA SZPARAGOWA

50 g

KOMPOT

150 ml

ZUPA Z SOCZEWICY Z ZACIERKĄ/MAKARONEM BEZGLUTENOWYM

250 ml

KOPYTKA ZIEMNIACZANE

100 g

SURÓWKA Z MARCHEWKI

50 g

KOMPOT

150ml

ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ MANNĄ/RYŻEM

250 ml

GULASZ DROBIOWY Z WARZYWAMI

150 g

KASZA GRYCZANA BIAŁA/RYŻ

100 g

KOMPOT

150 ml

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

250 ml

NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE Z DŻEMEM

150 g

KOMPOT

150 ml

PODWIECZOREK

KANAPKA BEZGLUTENOWA Z POMIDOREM

50 g

JABŁKO

80 g

KOKTAJL JAGODOWY

150 g

CHAŁKA/CIASTO BEZGLUTENOWE

50 g

 

BANAN

60 g

ALERGENY

1,3,7

1,3,7

1,3,7,4

1,3,7

1,3,7

 

W PRZYPADKU ZŁEJ JAKOŚCI LUB BRAKÓW PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

 

 

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2016-08-11
Data publikacji:2016-08-11
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:51511